COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Proprietarii unui restaurant, condamnați la cîte 1.446 ani de închisoare

Proprietarii unui restaurant, condamnați la cîte 1.446 ani de închisoare

O instanță din Thailanda i-a condamnat pe doi proprietari ai unui restaurant la cîte 1.446 de ani de închisoare pentru fraudarea clienților, scrie Digi24.ro.

Anul trecut, restaurantul cu fructe de mare „Laemgate” a lansat o promoție online cu plata în avans. Aproximativ 20.000 de persoane au achiziționat vouchere în valoare de 50 de milioane de baht thailandezi, aproximativ 1,5 milioane de euro.

Ulterior, proprietarii au anunțat că nu pot ține pasul cu valul de cereri și au închis restaurantul. Apichart Bowornbancharak și Prapassorn Bowornbancha au fost arestați după ce sute de persoane au depus plîngeri.


Nu este neobișnuit ca cei găsiți vinovați de fraudă în Thailanda să fie condamnați la o pedeapsă foarte mare, din cauza numărului mare de plîngeri, însă legislația thailandeză limitează închisoarea pentru această faptă la 20 de ani.

Oferta lansată de proprietarii restaurantului

Restaurantul cu fructe de mare „Laemgate” a lansat, în 2019, o ofertă tentantă cu plata în avans. Astfel, erau vîndute meniuri cu fructe de mare pentru 10 persoane cu suma de aproximativ 25 de euro, un preț mult mai scăzut decît cel normal. Primii clienți care au cumpărat voucherele chiar au beneficiat de ofertă, dar ulterior s-a făcut o listă de așteptare care s-a întins pe o perioadă de mai multe luni.

Însă, în luna martie, proprietarii au anunțat închiderea restaurantului, pe motiv că nu se puteau aproviziona cu fructe de mare suficiente pentru onorarea cererilor. După ce au început să curgă plîngerile împotriva lor, patronii au înapoiat o parte din sumele încasate, însă cei mai mulți dintre cei care i-au reclamat nu și-au primit banii.

Astfel, Apichart Bowornbancharak și Prapassorn Bowornbancha au fost arestați pentru fraudă prin promoții false. Miercuri, aceștia au fost găsiți vinovați pentru 723 de fapte și au fost condamnați la cîte 1.446 de ani de închisoare. Pentru că și-au recunoscut faptele, sentințele lor au fost reduse la jumătate – adică la 723 de ani -, dar, pînă la urmă, vor sta după gratii doar 20.

În 2017, o instanță thailandeză a condamnat o altă persoană vinovată de fraudă la peste 13.000 de ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load