COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Principalele declarații ale lui Lukașenko de la mitingul din centrul orașului Minsk

Principalele declarații ale lui Lukașenko de la mitingul din centrul orașului Minsk

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a venit duminică la mitingul la care a participat mii de cetățeni și s-a adresat susținătorilor în fața clădirii Guvernului de la Minsk. Principalele declarații ale șefului statului - în materialul TASS.

* Lukașenko a declarat că nu este un susținător al acțiunilor stradale, dar acum a fost nevoit să cheme în ajutor oamenii: "am jurat la vremea mea să nu admit în țară piețe... nu este vina mea că am fost nevoit să vă chem în ajutor".

* El a îndemnat opoziția să nu atingă medicii și jurnaliștii: "Dacă se va întîmpla ceva, veți răspunde la maximum! Nu dați de rușine o țară pașnică și înfloritoare!".
* Președintele s-a adresat celor care "s-au rătăcit” și s-au "dezorientat": "Ce vreți? Vreți libertate? Care? Vreți o schimbare? Ce fel de schimbare? Reforme? Spuneți-mi, începem chiar mîine. Bani din elicoptere? Voi doar știți că nu există bani din elicoptere, că banii trebuie cîștigați nu pe piețe, ci în fabrici și uzine"
* Șeful statului consideră că Belarusul va muri dacă va accepta organizarea alegerilor repetate: "Conducerea NATO ne îndeamnă să desfășurăm noi alegeri. Dacă vom accepta pripunerea lor în legătură cu asta, vom muri ca stat.
* Lukașenko nu este de acord că alegerile prezidențiale au fost fraudate: "Nu pot fi fraudate alegerile cu un rezultat mai mare de 80%. Stau aici ca în fața lui Dumnezeu. Alegerile au avut loc
* El a declarat că nu ține cu tot dinadinsul să rămînă la putere: "Un sfert de secol - mi-am dat întreaga tinerețe și cei mai frumoși ani pentru a vă sluji vouă și Patriei noastre <...> Ei [opoziția] îmi strigă "Pleacă!". Nicio problemă! Nicio problemă! Președinții vin și pleacă <...> Și ce? Pe cine vom aștepta mîine aici? Pe cine vom hrăni mîine?"
* Potrivit președintelui, el nu va permite să "dea" țara, chiar dacă va muri: "Noi am construit împreună cu voi - cu toate greutățile, cu toate neajunsurile – o frumusețe de țară. Cui vreți s-o dați? Dacă cineva vrea să dea țara, chiar și atunci cînd voi fi mort, nu vă voi permite"


* După cum a spus Lukașenko, dacă care oamenii îl vor "distruge" – pe primul președinte, - acesta va fi începutul sfîrșitului: "Veți sta mereu, ca în Ucraina și în alte țări, îngenuncheați și vă veți roaga nu se știe cui"
* El a mărturisit că a desfășurat o politică dură: "Da, cuiva ar putea să nu-i placă politica mea. Dar noi am instituit această guvernare, am adoptat Constituția. Mi-ai cerut să fac ordine, eu am făcut. Mi-ați cerut fără oligarhi. Unde sînt ei? Mi-ai cerut să curăț străzile din Minsk de bandiți. Eu am făcut acest lucru".
* Lukașenko a declarat că va "îngenunchea" în fața susținătorilor săi: "Voi ați meritat asta"
* Potrivit președintelui, țările occidentale sporesc puterea militară la hotarele republicii: "Tancurile și avioanele sînt la 15 minute de zbor de hotarele noastre"
* Lukașenko a declarat că, în timpul conducerii sale, belarușii au construit un stat suveran independent: "Mi-ați cerut, unui tînăr lipsit de experiență, să îndepărteze poporul de prăpastie. Noi am făcut acest lucru, am făcut ceea ce au visat milioane de predecesori de-ai noștri"

* Șeful statului a declarat că "păpușarii" străini doresc să mute hotarele Belarusului sub Minsk: "Acest lucru nu se va întîmpla. Vom opune rezistență precum Fortăreața din Brest. Nu vom ceda țara".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load