COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prim-ministrul Georgiei și-a dat demisia

Prim-ministrul Georgiei și-a dat demisia

Premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze și-a anunțat demisia.

„Cadrul de dezvoltare a fost creat, instituit și, prin urmare, am decis să demisionez, pentru că cred că mi-am îndeplinit misiunea la această etapă. Pentru mine, a fost o mare onoare şi, în acelaşi timp, o mare răspundere să deţin postul de prim-ministru al Georgiei pentru a proteja interesele țării noastre”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

El le-a mulțumit tuturor miniștrilor și fondatorului partidului de guvernămînt Georgia Dream („Visul georgian”) Bidzina Ivanishvili pentru sprijin și cooperare și a menționat că rămîne membru al formaţiunii.
Bakhtadze a condus guvernul Georgiei din iunie 2018. Înainte de aceasta, a ocupat funcția de ministru al Finanțelor.

Conform legii, după demisia premierului, întregul cabinet demisionează. Miniștrii vor continua să își îndeplinească atribuţiile pînă la aprobarea unui nou guvern. Partidul care a obținut cel mai bun rezultat la alegeri poate nominaliza un candidat la funcția de prim-ministru (acum aceasta este formaţiunea „Visul Georgiei”).


În termen de două săptămîni de la plecarea șefului guvernului, parlamentul trebuie să își exprime încrederea pentru noul candidat pentru post, pentru noua componenţă a cabinetului de miniştri și programul pe care le va propune.

După cum a declarat deputatul Gia Volsky jurnaliștilor, marți, consiliul politic al partidului de guvernămînt Georgia Dream va anunța candidatura noului premier. Potrivit presei locale, ar putea fi ministrul de Interne, Georgy Gakharia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load