COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3017

Polonia şi Slovenia întind o mînă de ajutor României

19 oct. 08:00   În lume
485 0

Polonia și Slovenia se oferă să ajute România, în condițiile în care numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere, iar pacienții în stare gravă nu mai au loc în secțiile de terapie intensivă.

Liderii celor două țări au făcut anunțul în timpul unei videoconferințe la care a participat și preşedintele Klaus Iohannis, alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Lituaniei şi premierul Slovaciei, transmite Digi24.ro.

În cadrul videoconferinţei, Iohannis a evidenţiat criza în care se află România în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19, arătînd că rata de vaccinare scăzută a contribuit semnificativ la această situaţie, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Şeful statului a menţionat faptul că România a activat Mecanismul european de protecţie civilă şi, în acest context, a mulţumit statelor membre care au oferit deja sprijin.

„Premierul Poloniei şi premierul Sloveniei au transmis disponibilitatea statelor lor de a ajuta România, iar, la rîndul său, preşedintele Consiliului European s-a angajat să faciliteze sprijinul la nivel european pentru ţara noastră”, arată Administraţia Prezidenţială.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X