COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poliţia rusă vrea să-l interogheze pe Navalnîi în Germania

Poliţia rusă vrea să-l interogheze pe Navalnîi în Germania

Poliţia rusă a anunţat, vineri, că vrea să ceară Germaniei să-l interogheze pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, care a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok potrivit Berlinului, o ipoteză respinsă pînă în prezent cu vehemenţă de către Moscova, relatează AFP, preluată de News.ro.

Departamentul Transporturilor din cadrul Ministerului rus de Interne, însărcinat cu verificări ”preliminare” referitoare la ”spitalizarea lui Navalnîi”, urmează să ceară ca ”anchetatori ruşi să poată asista la activităţi ale anchetatorilor germani” cu privire la opozantul rus şi ”să-i pună întrebări suplimentare”, a anunţat acesta într-un comunicat.

Poliția din Berlin a întărit măsurile de securitate în cazul lui Navalnîi. O investigație comună realizată de Spiegel și Bellingcat arată că atît numărul ofițerilor de poliție însărcinați cu protecția lui Navalnîi, cît și densitatea controalelor au crescut. El este tratat la spitalul Charite din Berlin, după tentativa de otrăvire din 20 August, scrie g4media.ro


Acest lucru indică faptul că poliția din Berlin vrea să prevină noi tentative de asasinat. Pe măsură ce starea de sănătate a lui Navalnîi se îmbunătățește, se așteaptă ca și numărul vizitatorilor să crească. Potrivit informațiilor obținute de Spitel și Bellingcat, Navalnîi poate vorbi din nou și ar putea să-și amintească detaliile de dinaintea momentului cînd i s-a făcut rău în avionul care îl transporta de la Tomsk (Siberia) la Moscova.

Declarațiile sale, mai notează publicația germană, ar putea reprezenta un pericol pentru oamenii din spatele tentativei de asasinat.

Măsurile vin după ce spitalul Charite a a nunțat, luni, că Navalnîi s-a trezit din coma indusă, iar între timp starea sa de sănătate s-ar fi îmbunătățit vizibil.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load