COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3017

Ploi abundente si viituri in Grecia

16 oct. 00:30   În lume
1861 0

Ploile abundente care au lovit Grecia au făcut ravagii în mai multe zone din ţară, în unele locuri rezidenţii fiind forţaţi să se refugieze pe acoperişurile caselor pentru a scăpa din calea viiturilor, informează DPA.

Doar în Atena pompierii au fost mobilizaţi de peste 1.400 de ori în zilele de joi şi vineri pentru a salva locuitorii şi a scoate apa din casele inundate, a declarat forţa de apărare civilă, transmite Noi.ms cu referire la agerpres.ro.

Mai multe drumuri inundate erau impracticabile, iar numeroase vehicule au fost abandonate. La Atena, cele două drumuri principale de coastă şi autostrada care leagă capitala de nordul Greciei au fost închise, la fel ca majoritatea şcolilor şi a agenţiilor de stat care nu sînt implicate în eforturile de salvare.

"Trebuie să fim atenţi, pericolul este mare", a declarat Christos Stylianides, ministrul pentru schimbări climatice şi protecţie civilă la televiziunea publică.

Precipitaţii abundente vor continua să cadă vineri asupra insulelor Rodos, Kos, Santorini şi Mykonos, dar şi asupra unor părţi ale Cretei. Potrivit prognozelor, condiţiile meteo nu se vor ameliora pînă duminică.

Mass-media din Grecia au relatat că, în unele locuri, cantitatea de precipitaţii înregistrată de obicei într-un an a căzut doar în cîteva ore.

Pînă vineri dimineaţă intemperiile nu provocaseră victime, au precizat autorităţile.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X