X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Peskov: "Ucraina numește Rusia agresor, dar ia bani de la ea pentru tranzitul gazelor"

3 aug. 16:45   Război în Ucraina
2037 0

Ucraina continuă să primească de la Rusia în mod regulat bani pentru tranzitul gazului rusesc către Europa, a subliniat miercuri secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

El a menționat că acum Federația Rusă furnizează aproximativ 30 de milioane de metri cubi pe zi în Europa în loc de 67 de milioane de metri cubi. Printre motive el a numit oprirea tranzitului prin secțiunea poloneză a conductei de gaz Yamal-Europa, precum și faptul că Ucraina "a oprit una dintre cele două ramuri" ale aprovizionării cu gaze rusești. "Cu un pretext absolut inventat", a subliniat Peskov, relatează tass.ru

"În același timp, noi continuăm să plătim ucrainenilor pentru tranzitul printr-o singură ramură în funcțiune. Agresor ca agresor, însă banii [ucrainenii] acceptă și plata vine la ei", a spus purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Începînd cu 11 mai, operatorul GTS din Ucraina a oprit tranzitul de gaze către Europa prin stația Sohranovka, deoarece nu ar putea controla stația de compresoare de frontieră Novopskov din Regiunea Luhansk. În acest sens, Ucraina respinge nominalizările pentru transportul prin această stație, recepția gazului se efectuează numai la stația Sudja. De asemenea, sancțiunile rusești impuse mai multor companii energetice străine interzic holdingului să folosească conducta de gaze Yamal-Europa pentru a pompa gazul rusesc prin Polonia. În plus, în mai și iunie, pe conductele de gaze Blue Stream și Turkish Stream au fost efectuate în mod constant lucrări tehnice planificate, cu oprirea completă a pompării gazului.

Pe 14 iunie, Gazprom a fost nevoit să reducă exportul de gaze prin Nord Stream în comparație cu planul din cauza întîrzierii returnării din Montreal a pompei de gaze a companiei Siemens după reparații.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав