Partidul Socialist a cîștigat alegerile parlamentare anticipate din Spania

Partidul Socialist a cîștigat alegerile parlamentare anticipate din Spania

Partidul Socialist s-a ales cu cele mai multe voturi în urma alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc ieri, în Spania.


Formațiunea politică al cărei lider este actualul premier al Spaniei Pedro Sanchez va obține circa 123 de mandate de deputat, număr insuficient însă pentru a crea o majoritate parlamentară, scrie Mediafax.ro.


Socialiștii spanioli mai au nevoie de minim 53 de mandate de deputat pentru a avea o majoritate în Parlament, scrie sursa citată.


„Am trimis un mesaj clar şi puternic din partea poporului din Spania către Europa şi întreaga lume, că este posibil să înfrîngem reacţionarii, autoritarismul şi regresul”,  a afirmat Sánchez după anunțarea rezultatelor preliminare ale scrutinului, potrivit sursei citate.


Pe poziția a doua, în urma scrutinului s-a clasat, Partidul Popular, o formațiune de centru-dreapta, care ar putea obține 65 de locuri de deputat. Partidul este urmat de formaţiunea de dreapta Ciudadanos, cu 57 de mandate.


Pe locul al patrulea se află formaţiunea de stînga Podemos, care ar obţine 35 de locuri în Parlament, urmată de partidul Vox (extremă dreapta) cu 24 de locuri, notează Mediafax.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load