X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1454

Atenție! Termenul limită pentru privatizarea locuințelor proprietate publică expiră

26 mar. 14:31   Capitala
3093 0

Agenţia Servicii Publice sesizează cetățenii care locuiesc în locuinţele proprietate publică pasibile de privatizare conform Legii privatizării fondului de locuinţe nr.1324/1993, că dispun de dreptul de a le privatiza pînă la data de 31 mai 2024, avînd obligaţia de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit, notează Noi.md.

„Astfel, reiterăm, că înregistrarea la domiciliu și/sau reşedinţa temporară a persoanelor în locuinţele respective se va efectua în temeiul bonului de repartiție a locuinţei proprietate publică, eliberat de către administraţia publică locală pînă la data de 31 mai 2024. După data limită stabilită, locuinţele neprivatizate trec în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale pe al căror teritoriu sînt amplasate”, se arată în comunicat.

Autorităţile administraţiei publice locale sînt obligate să acorde acestor locuinţe statut de locuinţe sociale şi să înregistreze dreptul de proprietate asupra lor în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile nr.1543-XIII/1998.

Cu persoanele care locuiesc în locuinţele trecute în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale se vor încheia contracte de locaţiune sau sublocațiune.

Începînd cu data 01.06.2024 înregistrarea la domiciliu și/ sau reședința temporară a persoanelor care locuiesc în locuințe sociale se va efectua în temeiul contractului de locațiune sau sublocaţiune, încheiat în condiţiile Legii nr.75/2015 cu privire la locuinţe.

2
0
1
4
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?