X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Orban: „Ungaria nu va permite înfrîngerea în negocierile cu UE privind sancțiunile”

27 ian. 19:00   Război în Ucraina
1749 0

Pierderile Ungariei din cauza sancțiunilor UE împotriva Rusiei se vor ridica la aproximativ 10 miliarde de euro, conform bilanțului pentru anul 2022.

Acest lucru a fost declarat vineri de premierul ungar Viktor Orban, vorbind la postul de radio Kossuth.

„Ca urmare a sancțiunilor, Ungaria va pierde 3.764 de miliarde de forinți (aproximativ 10 miliarde de euro – aprox. TASS) sub forma unei creșteri economice eșuate”, a spus șeful guvernului.

Potrivit premierului, „este cam egal cu impozitul total pe venitul personal pe care îl plătesc toți cetățenii Ungariei”.

Orban a confirmat că guvernul său este încă în favoarea revizuirii politicii UE de sancțiuni.


El a spus că intenționează să își bazeze discuțiile cu Uniunea Europeană pe rezultatele consultărilor naționale, potrivit cărora 97% dintre cetățenii țării resping sancțiunile împotriva Rusiei.

Orban a menționat că intenționează să fie prezent personal la Bruxelles la masa de negocieri pe aceste probleme.

„Consultările naționale au arătat în mod clar că ungurii nu vor sancțiuni, pentru că acestea din urmă nu vor ajuta Ucraina, nu vor îngenunchea Rusia și nu vor cauza decît pagube teribile Europei și Ungariei”, a spus seful guvernului ungar.

Potrivit acestuia, rezultatele consultărilor naționale vor fi un ajutor semnificativ în discuțiile cu conducerea UE și a altor țări.

„Prim-ministrul va sta la masa negocierilor de la Bruxelles și nu va fi învins, va apăra interesele naționale”, a asigurat Orban.

15
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?