Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 918

Odesa și Nikolaev, atacate cu rachete

18 mai. 10:28   Război în Ucraina
2234

Regiunea Odesa și Nikolaev, în dimineața zilei de 18 mai, au fost supuse unui nou atac cu rachete. Potrivit Comandamentului operațional „Sud”, Odesa a fost atacată din partea Mării Negre. Totodată pagube semnificative nu au fost înregistrate, situație diferită în comparație cu Nikolaev.

Potrivit reprezentanților regiunii Nikolaev, în dimineața zilei de 18 mai, a fost lansat un atac de rachete care a adus distrugeri, dar și un incendiu. Totodată, o persoană s-a ales cu răni.

Potrivit informațiilor preliminare, nu există pagube semnificative și nici victime, a spus armata ucraineană fără a preciza care așezări exacte au fost bombardate.

La fața locului lucrează, în prezent, un grup de investigații operațional care documentează consecințele atacului cu rachete.

Amintim că ieri, Comandamentul operațional „Sud” anunța despre un nou atac în regiunea Odesa. Se menționa că în noaptea de 16 spre 17 mai, au fost lansate două rachete de croazieră pe un pod peste estuarul Nistrului. Potrivit gazeta.ua, podul are o importanță strategică, deoarece leagă partea de sud a regiunii Odessa cu restul Ucrainei. În acelaşi timp, acest pod este cea mai importantă arteră de transport, care uneşte Odessa de graniţa cu România.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав