COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noi restricții la Madrid: Măsurile au stîrnit indignare și confuzie

De luni, 21 septembrie, au intrat în vigoare noile restricții pentru regiunea Madridului.

În ciuda faptului că zeci de cartiere din capitală și din cîteva orașe învecinate au fost izolate, străzile au fost la fel de circulate. Și asta pentru că oamenii au avut voie să meargă la serviciu, la școală sau la cumpărături. 200 de polițiști au fost mobilizați pentru a face controale selective, transmite Știri.mdcu referire la Tvr.ro.

Protestele au continuat și astăzi în fața Guvernului.

Dimineață a fost forfotă chiar și în zonele izolate. Localnicii pot ieși din perimetrele instituite de autorități pentru activități esențiale, iar cei care merg la serviciu au nevoie de o dovadă semnată de angajator. Doar în localuri a fost pustiu.

Oamenii acceptă restricțiile, dar le este teamă.


Magazinele, teatrele, muzeele, restaurantele rămîn deschise, dar cu accesul restricționat la 50 la sută din capacitate, iar reuniunile sînt permise cu maximum 6 persoane.

Parcurile de joacă și grădinițele publice vor fi închise în toată această perioadă. Măsurile nu au stîrnit doar indignare, ci și confuzie.

Președinta Guvernului Regional a cerut sprijinul premierului Spaniei, Pedro Sanchez care a fost întîmpinat de sute de protestatari. 850 de mii de persoane, printre care și mii de familii de romîni din cartierele izolate vor fi testate pentru coronavirus în următoarele două săptămîni.

Noi măsuri au fost luate și în Insulele Baleare, dar și în alte comunități autonome.

Peste 70 de municipii au aplicat noi restricții și au izolat zonele în care numărul infectărilor a crescut alarmant.

Patru orașe din Spania, printre care Girona și Salamanca au aceeași incidență a cazurilor de coronavirus ca în Madrid, unde autoritățile sanitare se gîndesc să ridice din nou cel mai mare spital de campanie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load