COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Medaliile pentru Jocurile Olimpice și Paraolimpice de Iarnă dezvăluite

27 oct. 10:41   În lume
1012 0

Medaliile pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă din 2022 au fost prezentate marți la evenimentul dedicat numărătorii inverse a 100 de zile pînă la deschiderea acestora. Medaliile se numesc „Tongxin”, adică „împreună sîntem unul”.

Pe medaliile pentru Jocurile Olimpice de iarnă sînt cinci inele concentrice care întruchipează filozofia tradițională chineză a armoniei dintre cer și pămînt și a unității oamenilor. De asemenea, simbolizează și inelele olimpice sculptate în partea centrală și spiritul olimpic care unește lumea prin sport. În jurul lor este gravat titlul jocurilor în engleză „XXIV Olympic Winter Games Beijing 2022”, transmite romanian.cri.cn.

Inspirația modelului medaliilor provine de la obiect de jad rotund din antichitatea chineză cu o gaură în centru care se numește Bi. Decorul cu modele de zăpadă și gheață de pe acestea arată caracterele Jocurilor Olimpice de iarnă, iar cel cu nori simbolizează norocul. Pe spatele medaliilor sînt inele care imită traseele stelelor. Pe acestea sînt 24 de puncte care reprezintă cea de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Designul este inspirat dintr-o hartă cerească antică, simbolizînd cerul înstelat nemărginit, armonia dintre om și natură și purtînd dorința ca sportivii să obțină performanțe excelente, strălucind ca stelele.

Medaliile paralimpice de iarnă din 2022 au designul similar cu cele olimpice, dar cu logo-ul paralimpic de iarnă în centru și titlul „Beijing 2022 Paralympic Winter Games”gravat în jur. Cuvintele aur, argint sau bronz sînt, de asemenea, înscrise în Braille pentru medaliile respective. Pe spatele medaliilor sînt 13 puncte pe inele care se referă la cea de-a 13-a ediție a Jocurilor Paralimpice.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X