X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Mass-media: Marea Britanie vrea să transmită Ucrainei activele rusești înghețate

4 iul. 08:45   Război în Ucraina
1665

Autoritățile britanice examinează posibilitatea confiscării activelor rusești înghețate pentru a le transmite Ucrainei. Cu o astfel de propunere va veni, potrivit ziarului The Guardian, ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, la o conferință din Elveția, care va avea loc luni, 4 iulie.

"Susțin acest concept. Îl analizăm foarte atent. Canadienii tocmai au adoptat o astfel de lege. Aceasta este o problemă la care lucrăm împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și Trezoreria, dar cu siguranță sînt de acord cu conceptul. Trebuie doar să punem la punct detaliile", a declarat ministrul, citat de ziar.

Potrivit lui Truss, pentru această inițiativă, "cel mai probabil", vor fi necesare modificări în legislație.

Țările occidentale au sporit presiunea sancțiunilor asupra Moscovei după începerea operațiunii militare de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Măsurile restrictive au afectat în principal sectorul bancar și produsele de înaltă tehnologie. Unele țări au înghețat activele rusești. Multe companii au anunțat încetarea activității lor pe teritoriul acestei țări.

Date exacte despre mijloacele confiscate deocamdată nu există. Potrivit estimărilor Ministrului Finanțelor, Anton Siluanov, au fost înghețate aproximativ jumătate - sau aproximativ 300 de miliarde de dolari - din rezervele de aur și valută ale țării.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав