Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1667

Marea Britanie a recunoscut că luptele din Ucraina au ajuns în impas

21 ian. 13:30   Război în Ucraina
2523 0

Trupele rusești ar putea avansa cu adevărat în regiunea Artemovsk (nume ucrainean — Bahmut), a recunoscut Ministerul britanic al Apărării pe Twitter.

"În general, luptele au ajuns în impas. Cu toate acestea, există o posibilitate reală de avansare locală a armatei ruse în zona Bahmut", se arată în mesaj.

Potrivit Serviciilor britanice de informații, cele mai aprige lupte din ultimele zile s-au desfășurat în trei sectoare. În același timp, forțele armatei Ucrainei (AFU) și ale armatei ruse sînt concentrate în regiunea Zaporojie, unde se duc lupte de artilerie, însă părțile evită acțiunile ofensive pe scară largă.

Anterior, coordonatorul comunicațiilor strategice la Consiliul de Securitate Națională al SUA, John Kirby, a declarat că armata rusă a făcut progrese treptate lîngă Artemivsk și în Soledar. El a adăugat că forțele ruse au făcut progrese la un "preț extraordinar."

Potrivit Agency France Presse, Statele Unite au cerut Kievului să retragă forțele ucrainene din Artemivsk pentru a începe pregătirile pentru o ofensivă în sudul țării.

13
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий