COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lukașenko ar fi mers în vizită la Moscova pentru o întîlnire nepublică cu Putin

Lukașenko ar fi mers în vizită la Moscova pentru o întîlnire nepublică cu Putin

Strategul politic Vladislav Roghimov a anunțat despre vizita neașteptată a lui Alexandr Lukașenko la Moscova.

„Potrivit informațiilor din sursa mea din Administrația Prezidențială din Belarus, Lukashenko a zburat de urgență la Moscova pentru o întîlnire nepublică cu Putin”, a scris acesta pe canalul său de Telegram.

Anterior, mass-media din Belarus a scris că Lukașenko ar fi părăsit pentru o perioadă fără a anunța destinația și scopul vizitei. Între timp pe canalul de Telegram se menționează că liderul belarus este îngrijorat de protestele masive și a început să facă presiuni asupra forțelor de securitate, care deja nu mai sînt încrezători în propriile forțe.


Nu există informații oficiale în acest sens.

Amintim că pe 9 august a fost ales președintele Belarusiei, iar potrivit CEC, victoria este de partea lui Alexandr Lukașenko. Principa sa oponentă, Svetlana Tihanovskaia, a obținut de aproape 8 ori mai puține voturi.

Locuitorii din mai multe localități din Belarus deja a patra zi protestează cerînd numărarea corectă a voturilor. În fiecare seară zeci de oameni sînt supuși violențelor. În Gomel, după reținere a decedat un tînăr de 25 de ani, iar la Minsk în urma explodării unei grenade a decedat un protestatar.

Lukașenko a dat de înțeles că nu va scădea nivelul tensiunii și nu va începe negocieri cu societatea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load