COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lukașenko a recunoscut că a fost îngrijorat din cauza situației cu COVID-19

Lukașenko a recunoscut că a fost îngrijorat din cauza situației cu COVID-19

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că în ultimele luni a fost îngrijorat, fiindu-i frică că nu va justifica încrederea belarușilor în ceea ce privește calea aleasă de republică privind combaterea infecției de coronavirus COVID-19.

"Eu, în calitate de președinte, ieșindu-mi din minți, trei luni mi-am făcut griji pentru ceea ce se întîmplă cu acest COVID. Eu nu sînt un idiot, eu doar înțeleg că doar o țară din lume a luat o cale specială de a lupta împotriva acestui virus. Cred că nu numai că nu ați înțeles, dar dacă, nu dea Dumnezeu, nu ne descurcam – v-ați fi șters cu siguranță picioarele de mine. Credeți că e ușor? Nu e ușor. Dar am învins", a declarat Lukașenko în timpul unei întrevederi cu reprezentanții regiunii Minsk. Un fragment de la întrevedere a fost publicat duminică de postul de televiziune" Belarus 1", relatează ria.ru.

Potrivit lui Lukașenko, el la vremea sa i-a sfătuit pe belaruși să trateze coronavirusul cu tractorul, cu o sută de grame și o baie, deoarece "nu a putut spune ceva serios". "Și cînd am spus că tractorul ne va vindeca, am dat de înțeles că ... trebuie să semănăm, pentru că nu vom avea ce mînca. Am încercat să calmez oamenii", a explicat președintele Belarusului.


El a adăugat că multe țări din lume încearcă să creeze un vaccin împotriva COVID-19, deoarece "toată lumea se luptă pentru trilioane de dolari pe care vor trebui să le împartă".

"Apare a treia întrebare: poate că cineva a avut nevoie de asta? Cred că avea. Pentru că din urma tuturor gripelor porcine, aviare și pneumoniile atipice care au fost în ultima vreme, cineva a profitat și foarte serios. Noi ținem cont de acest lucru", a spus șeful statului belarus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load