COVID-19 în MOLDOVA

Lukașenko a acuzat SUA de organizarea revoltelor din Belarus

Lukașenko a acuzat SUA de organizarea revoltelor din Belarus

Revoltele din Belarus sînt organizate de SUA, ajutați de europeni, a declarat președintele republicii, Alexandr Lukașenko. Cuvintele sale sînt transmise de agenția Sputnik Belarus.

"S-a spusașa - vor face așa. A fost creat un centru special sub Varșovia. Noi controlăm, știm cu ce se ocupă. Înțelegeți, atunci când e neliniște în apropiere și tancurile încep să se miște și avioane să zboare, acest lucru nu este întîmplător", a declarat el în timpul comunicării cu angajații Combinatului agricol "Dzerjinskii".

Potrivit lui Lukașenko, Belarusul rămîne "ultima verigă" în planurile Occidentului de a înstala în jurul Rusiei un "coridor Baltic-marea Neagră, un cordon sanitar", din care fac parte și Ucraina și trei republici baltice.


"Am fost pregătiți pentru asta. Și Rusia se temea să ne piardă. Occidentul a hotărît cumva să ne tragă, desigur, după cum vedem acum, împotriva Rusiei", a menționat președintele Belarusului, scrie ria.ru

Într-o conversație cu colectivul combinatului, el a apreciat situația din țară ca fiind "foarte politizată, dar nu catastrofală". De asemenea, el a vorbit despre întîlnirea cu conducătorii structurilor de forță care l-au asigurat că "nu intenționează să dea țara nimănui".

Președintele Belarusului a reamintit angajaților combinatului că, dacă "Doamne ferește, țara se va ridica și se va prăbuși", atunci ei și-ar putea pierde locul de muncă.

Referindu-se la acțiunile opoziției, el a indicat că împotriva Belarusului acționează mai multe centre de forță, unde "s-au stabilit guvernele în exil". El a subliniat că este gata să aibă un dialog politic doar cu colectivele de muncă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load