COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Lockdown prelungit până la sfârşitul lui iulie în Sydney

15 iul. 00:00   În lume
1483 0

Lockdownul care a intrat în vigoare la sfîrşitul lui iunie în Sydney va fi prelungit cu cel puţin două săptămîni pentru cele cinci milioane de rezidenţi ai celui mai mare oraş din Australia, care se confruntă cu riscul unei reveniri a epidemiei de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile locale, potrivit AFP.

Focarul epidemic cauzat de varianta Delta se extinde în continuare în capitala statului New South Wales, în ciuda măsurilor de lockdown impuse pe 26 iunie, cu 97 de cazuri noi recenzate în decursul ultimelor 24 de ore.

După o primă prelungire de o săptămînă, lockdownul din Sydney era prevăzut pînă pe 16 iulie, dar va rămîne în vigoare cel puţin pînă pe 30 iulie.

Australia a fost apreciată în trecut pentru bunele sale rezultate iniţiale în gestionarea pandemiei datorate în principal închiderii stricte a frontierelor imensei insule-continent.

Campania de vaccinare este însă extrem de lentă şi doar 10% din populaţie a fost imunizată în contextul în care numeroase ţări dezvoltate au început deja să se gîndească la lumea postpandemie.

''O spunem cu regret, dar va trebui să prelungim perioada de lockdown cu cel puţin două săptămîni'', a anunţat miercuri prim-ministrul New South Wales, Gladys Berejiklian.

Spre deosebire de numeroase ţări care au încercat să controleze circulaţia virusului, Australia a optat pentru o strategie zero-cazuri.

Rezidenţii oraşului Sydney pot ieşi din locuinţe doar pentru a-şi cumpăra bunuri esenţiale, a beneficia de îngrijiri medicale, a face exerciţii fizice sau a merge la locul de muncă dacă este nevoie, însă şcolile sînt închise, iar locuitorii sînt încurajaţi să rămînă la domiciliu.

De la debutul pandemiei, Australia, ţară cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 31.000 de cazuri şi 912 decese asociate COVID-19.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X