COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6772

Lituania îndeamnă refugiații care vin din Belarus să găsească căi legale de imigrare în UE

19 iul. 17:30   În lume
1224 0

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei Gabrielius Landsbergis a cerut refugiaților din Orientul Mijlociu și Asia să caute căi legale de imigrare în țările Uniunii Europene (UE). Acest lucru a fost relatat de canalul Telegram Baltnews.

Potrivit acestuia, trecerea ilegală a granițelor țărilor UE cu ajutorul „intermediarilor dubioși” din Belarus este un mijloc ineficient de a ajunge în Lituania și alte state europene. Toate încercările de imigrare ilegală se vor încheia cu deportarea refugiaților în țara lor natală, a declarat șeful Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei.

„Vi se promite că, plătind bani mari, veți putea munci și locui în Uniunea Europeană, dar în Lituania veți fi plasat într-un oraș de cort pînă vă vom trimite înapoi. Numai că fără banii pe care i-ați plătit”, le-a spus Landsbergis migranților care trec ilegal frontiera.

El a specificat, de asemenea, că în caz de evadare din centrele de plasament, imigranții ilegali vor avea de a face cu organele de drept locale.

Anterior, s-a raportat că polițiștii de frontieră lituanieni au ridicat un elicopter în căutarea a doi migranți din Afganistan, care au evadat și au dispărut la granița cu Belarus. Doi dintre deținuți au reușit să scape de urmăritori și să dispară pe cîmp.


Pe 2 iulie, autoritățile lituaniene au introdus o stare de urgență din cauza afluxului de imigranți ilegali din Orientul Mijlociu care intră în țară de pe teritoriul Belarusului. Potrivit polițiștilor de frontieră lituanieni, numărul acestor migranți a crescut de peste 20 de ori față de 2020.

În situația creată, Vilnius a dat vina pe Minskul oficial și personal pe Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko. Se presupune că autoritățile bieloruse se folosesc de operatorul turistic național „Țentrkurort” pentru a transporta migranții din Siria și Irak la granițele Uniunii Europene, cîștigînd astfel bani.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽