Preşedintele stiri: 3022

Letonia intră în carantină pentru patru săptămîni

20 oct. 01:00   În lume
1353 0

Letonia a anunțat că va instaura o carantină de patru săptămîni, de pe 21 octombrie pînă pe 15 noiembrie, pentru a încetini creșterea accentuată a numărului de infectări cu SARS-Cov-2.


„Letonia este pe locul 1 la rata de infectare în lume”, a declarat, luni seara, ministrul Sănătății, Daniels Pavluts, în fața reporterilor, după o ședință de urgență la guvern.


Magazinele, restaurantele, școlile și sălile de spectacole vor fi închise și doar serviciile esențiale vor fi disponibile, spune acesta. Circulația persoanelor va fi interzisă între orele 05:00 și 20:00.


„Sistemul nostru de sănătate este în pericol”, a spus premierul Krisjanis Karins.


Doar producția esențială, construcțiile și activitățile esențiale vor fi permise cu prezență fizică.Unul dintre cele două spitale mari din Riga a început instalarea paturilor pentru pacienții Covid-19 în atriumul său pentru a face față fluxului mare de pacienți.


Nu au fost anunțate restricții de circulație „ratele de infectare din alte părți fiind mult mai mici, și nu vedem un risc imediat”, spune Karins.


Guvernul leton a anulat săptămîna trecută majoritatea operațiilor planificate din spitale, în contextul creșterii necesarului de paturi și personal.


Statul a raportat al doilea cele mai grave cifre de Covid-19 din UE, după vecinul său, Lituania, în cele două săptămîni de dinainte de 10 octombrie: 864 de noi cazuri la 10.000 de locuitori.


Președintele leton Egils Levits a fost testat pozitiv săptămîna trecută, făcîndu-l pe președintele finlandez Sauli Niinisto, care luase micul dejun împreună cu Levits cu o zi în urmă, să se autoizoleze.


Procentul de persoane vaccinate cu schema completă din totalul populației Letoniei este de 45,9%.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X