X 
Cazul Șor stiri: 599

Lavrov: "Nu există propuneri serioase din partea Occidentului privind negocierile pe tema Ucrainei"

28 sep. 11:15   Război în Ucraina
2154 0

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că, în prezent, Moscova nu vede propuneri serioase din partea statelor occidentale în ceea ce privește negocierile privind situația din Ucraina.

El a declarat într-un interviu acordat agenției TASS.

"Vorbind despre cum s-ar putea termina totul, nu vedem nicio propunere serioasă din partea Occidentului", a declarat ministrul de externe.

Potrivit acestuia, delegații africane au venit recent cu propunerile lor de a începe procesul de negociere cu privire la Ucraina, iar o serie de alte țări, inclusiv China și Brazilia, au venit și ele cu această inițiativă.

Lavrov a subliniat că toate acestea caută cu sinceritate să contribuie la realizarea păcii, ținînd cont de situația actuală și pe baza principiului asigurării securității pentru toate părțile în condiții egale.


La rîndul lor, țările occidentale, atunci cînd propun începerea unui proces de negociere, iau act de posibilitatea de a purta un dialog doar în conformitate cu așa-numita formulă de pace a președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, care nici măcar nu are sens să fie discutată, a declarat ministrul.

Anterior, Lavrov a declarat că Rusia este pregătită să negocieze cu privire la Ucraina, dar ținînd cont de realitățile de pe teren și de propriile interese de securitate.

12
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?