X 
Criza energetică stiri: 1530
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3383

La Paris a apărut cea mai mare grădină pe acoperiș din Europa

30 iun. 2020,, 23:30   Război în Ucraina
3873 0

La Paris a fost inaugurată o frumoasă fermă pe acoperiș, cea mai mare de tipul ei din Europa. Investiția pune accent pe producția locală de legume, un deziderat tot mai întîlnit.

Aflată pe clădirea Porte de Versailles, la 15 minute de Turnul Eiffel, ferma are o dimensiune de aproximativ două terenuri de fotbal (14.000 de metri pătrați). Aici se pot cultiva legume sănătoase în cantități mari, satisfăcînd cererea tot mai mare de alimente produse local. Sunt prevăzute să fie cultivate peste 30 de tipuri de plante, cu o recoltă zilnică de aproximativ 1.000 kg de fructe și legume în timpul sezonului, informează forbes.ro.

Potrivit unui expert în agricultură urbană, producția regională de alimente are potențialul de a schimba viitorul alimentelor.

„Dacă toată lumea dorește cu adevărat să se întîmple acest lucru, putem oferi, la nivel regional, o acoperire de 100% din alimente pentru toată lumea”, spune dr. Rob Roggema, profesor la Universitatea de Științe Aplicate din Hanze, din Olanda.

Viparis, care conduce Porte de Versailles, a promovat agricultura urbană pe acoperiș în colaborare cu Agripolis și Cultures en Ville, specializată în agricultură urbană. Agripolis este responsabil pentru agricultură, iar serviciile și evenimentele sînt în responsabilitatea Cultures en Ville. Ei speră că ferma va reuni comunitățile și va oferi alimente cultivate într-un mod ecologic, cu puține emisii de carbon, pentru casele și restaurantele din sudul Parisului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав