X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Kuleba: „Kievul va trebui să negocieze o înțelegere cu Moscova cu privire la reglementare”

10 mai. 17:45   Război în Ucraina
3177

Prețul victoriei poate fi prea sîngeros pentru Ucraina, iar Kievul va trebui să negocieze o înțelegere cu Moscova cu privire la reglementare.

Declarația vine din partea ministrului de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, și a fost făcută într-un interviu pentru Financial Times, relatează RBC-Ucraina.

Potrivit acestuia, tabloul victoriei ucrainene este un concept în evoluție.

"În primele luni de război, victoria arăta pentru noi ca o retragere a trupelor ruse pe pozițiile pe care le-au ocupat pînă pe 24 februarie și plata prejudiciului cauzat. Acum, dacă vom fi suficient de puternici pe frontul militar și cîștigăm bătălia pentru Donbas, care va fi decisiv pentru dinamica ulterioară a războiului, atunci victoria pentru noi va fi eliberarea celorlalte teritorii ale noastre”, a spus Dmitri Kuleba.

Potrivit acestuia, doar o înfrîngere militară a Rusiei va permite deblocarea porturilor de la Marea Neagră și reluarea exporturilor. Și dacă Kievul va primi și mai mult sprijin militar, va putea alunga trupele ruse din regiunea Herson și va putea învinge flota Mării Negre a Federației Ruse.


În același timp, Kuleba a recunoscut că prețul pentru o astfel de victorie ar putea fi prea sîngeros și, în cele din urmă, ar trebui să se negocieze o înțelegere de reglementare. El a subliniat că Ucraina ar dori ca acest moment să o găsească avînd la mînă„cele mai puternice cărți”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав