COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Iubita lui Roman Protasevici le-a trimis părinților scrisori din detenţie

9 iun. 15:30   În lume
1449 1

Părinţii Sofiei Sapega, iubita jurnalistului Roman Protasevici, arestată alături de acesta la Minsk după deturnarea avionului Ryanair, au primit cîteva scrisori de la fiica lor. Tînăra le povesteşte cum își petrece timpul în izolator şi le cere să nu dea vina pe prietenul ei pentru cele întîmplate.

"Dimineaţa, ar fi trebuit să susțin teza de masterat, iar seara - să merg cu Roman la un restaurant, să beau șampanie, să mănînc paste, să întîlnesc vara, să mă sărut și să iubesc. Totuși, totul a fost puțin diferit. Dimineața, am luat micul dejun cu terci și m-am antrenat, iar seara, am băut ceai cu prăjituri în singurătate. Nu a fost susținerea tezei, nu a fost Roman, nici restaurant și nici șampanie rece. Nu a fost nici sărbătoare și nici dragoste. A fost doar ceai", a spus Sofia Sapega.

În scrisori tînăra le povesteşte părinţilor cum îşi petrece timpul după gratii: "Citesc foarte mult, constant. Tocmai am terminat cartea lui Ivan Şamiakin. 600 de pagini în trei zile. Am făcut o sută de aşezări dimineața și alte exerciţii. scriu în jurnalul meu personal".

Sofia Sapega mai scrie că nu ştie ora exactă, dar se orientează după clopotele bisericii, iar în oglindă nu s-a văzut din 25 mai. Totodată, tînăra povesteşte că, în noaptea dinaintea zborului, Roman a visat că avionul aterizează la Minsk.

"El uneori spunea, că are vise profetice. Păcat că acesta a fost unul dintre ele. Vă rog să nu dați vina pe Roman pentru acest lucru. El m-a protejat și a avut grijă de mine cum a putut. Asta se poate numi dragoste", a menţionat Sofia Sapega.

Amintim că Sofia Sapega şi partenerul ei, Roman Protasevici, fostul redactor-șef al canalului de telegram NEXTA, au fost arestați după ce autoritățile din Belarus au deturnat un avion Ryanair de pe ruta Atena - Vilnius, şi l-au forţat să aterizeze la Minsk, din cauza unei presupuse amenințări cu bombă.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽