COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Italia schimbă regulamentul pentru bagajele din avion

Italia schimbă regulamentul pentru bagajele din avion

Depozitarea bagajelor de tip carry-on în compartimentele de bagaje din cabina avioanelor care sosesc sau pleacă din Italia este de acum înainte interzisă din motive sanitare, a anunţat vineri Autoritatea aeronautică civilă italiană (ENAC), transmite AFP.

Pasagerii vor putea lua la bordul avioanelor doar bagaje suficient de mici pentru a încăpea în spaţiul de sub scaunul din faţă, transmite Agerpres.

Autoritatea aeronautică a precizat că interdicţia vizează evitarea contactelor între pasageri şi urgentarea procedurilor de îmbarcare şi debarcare pentru a diminua riscul de transmitere a virusului.


Asociaţia pentru protecţia consumatorilor, Codacons, a salutat vineri această decizie care va permite evitarea haosului care se produce uneori în cabine "cînd pasagerii îşi depozitează bagajele în compartimentele de deasupra capului".

"În acest domeniu, italienii se numără printre călătorii cei mai indisciplinaţi din Europa, provocînd întîrzieri şi cozi care în prezent alimentează riscul de contagiune", apreciază Codacons.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load