Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Italia ar putea oferi o tabără de cîmp pentru refugiați

17 mar. 12:15   Război în Ucraina
2789

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a avut o întrevedere de lucru cu membrii echipei de protecție civilă a Uniunii Europene.

Conducerea Inspectoratului a abordat aspecte ce țin de funcționalitatea centrelor provizorii pentru refugiați, dar și asistența care poate fi oferită pentru confortul acestora, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

În cadrul ședinței, echipa de protecție civilă a comunicat că Italia ar putea oferi o tabără de cîmp complet funcțională pentru refugiați.

Mai mult, membrii echipei ar putea delega un grup de specialiști care ar acorda suport pentru instalarea taberei și funcționalitatea acesteia.

Conducerea IGSU a specificat că această oportunitate ar putea rămîne ca o soluție de rezervă în cazul majorării numărului de refugiați pentru zonele de nord sau centru ale țării.


Actualmente, IGSU gestionează activitatea logistică a trei centre provizorii de refugiați stabilite în Palanca, Ștefan Vodă, Giurgiulești, Cahul, dar și Pîrlița, raionul Fălești.

Fiecare centru are capacitatea de 500 de locuri destinate oamenilor care s-au refugiat din Ucraina în Republica Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав