Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Indonezia se gîndește la aplicarea unei taxe pe poluarea aerului

14 aug. 2023,, 21:31   Externe
1813 0

Indonezia se gîndește să introducă o taxă pe poluarea aerului și o nouă obligație pentru automobiliști de a folosi combustibil cu cifra octanică cît mai mare.

Despre acest lucru relatează Bloomberg cu referire la președintele țării, Joko Widodo.

Potrivit șefului statului, Indonezia are nevoie de o supraveghere mai strictă asupra instalațiilor industriale și a centralelor electrice - acestea ar trebui să fie dotate cu echipamente moderne de purificare a aerului. Vehiculele ar trebui să fie obligate să se supună testelor de emisii, iar pe termen lung - să înlocuiască transportul public și privat cu modele electrice.

Motivul pentru înăsprirea cerințelor a fost înrăutățirea rapidă a calității aerului în capitala indoneziană Jakarta. Acest lucru a fost cauzat de seceta prelungită, de gazele de eșapament ale vehiculelor și de emisiile de la fabricile locale alimentate cu cărbune. Ca urmare, aerul din Jakarta a devenit duminică, 13 august, cel mai murdar din lume.

"În cursul săptămînii trecute, calitatea aerului în zona Greater Jakarta a fost foarte, foarte rău", a declarat Widodo la o întîlnire cu miniștrii.


Președintele indonezian a fost acuzat că a neglijat calitatea aerului din capitală. Astfel, în 2021, Widodo a fost obligat să asigure condiții de viață sigure pentru locuitori. Motivul a fost plîngerea ecologiștilor cu privire la depășirea normelor admise privind emisia de gaze.

Indonezia este inclusă în mod sistematic în topul țărilor din lume pentru situația nefavorabilă cu atmosfera. În luna iunie, Jakarta, cu o populație de zece milioane de locuitori, a devenit al doilea în clasamentul orașelor cu cel mai murdar aer, cedînd locul orașului canadian Montreal, unde au făcut ravagii incendiile de pădure. Indicele de calitate a aerului (AQI) din Montreal a ajuns la 155 la 26 iunie. Jakarta a primit un scor de 152. Nivelurile de poluare de peste 151 sînt periculoase pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit, cu boli cronice, cu afecțiuni cardiace și pulmonare, pentru copii și pentru locuitorii în vîrstă.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?