COVID-19 în MOLDOVA

În România numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la 184

În România numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la 184

Numărul celor infectați cu coronavirus în România a ajuns la 184, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică din România.

Datele de la Grupul de Comunicare Strategică din România au confirmat această cifră.

Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire - 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și cîte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vîrste cuprinse între 21 și 65 de ani, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.


De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București), anunță Grupul de Comunicare Strategică din România.

În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Pe de altă parte, trei persoane sînt la terapie intensivă. Starea lor este stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sînt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 16.610 persoane sînt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Pînă în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Începînd de ieri, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.

Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară.

Pentru răspunsul la celelalte urgențe medicale sînt asigurate în medie de aproximativ 390 echipaje SMURD, însumînd 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanțe de prim-ajutor și terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenați peste 5000 de pompieri, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi.

La acest moment, pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate 162 de corturi. Acestea sînt destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load