Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

În Irlanda a fost descoperită o cetate scufundată din epoca bronzului

10 apr. 00:30   Externe
1943 0

Mareele au scos la iveală rămășițele unor ziduri de apărare care, probabil, protejau insula de atacurile de pe continent.

Arheologii au descoperit bastioanele, realizate din blocuri mari de calcar, pe un istm parțial scufundat - o fîșie îngustă de pămînt care separă apa mării. Istmul este situat în Key Bay, în comitatul Mayo din Irlanda, între insula Collanmore și continent și în mod normal este scufundat de apa mării. Cu toate acestea, drumul care îl traversează poate fi folosit în timpul refluxului, scrie LiveScience.

Potrivit arheologilor, zidurile au fost construite în timpul Epocii Bronzului, între anii 1100 și 900 î.Hr. Structura este construită din piatră locală și acoperită cu blocuri mari din depozitele locale de calcar.

Dimensiunea și amploarea bastioanelor din Collanmore sugerează că insula a avut o importanță strategică importantă, deși astăzi insula este în mare parte goală. S-ar putea să fi fost locul unui mare oraș din Epoca Bronzului, deoarece în acea perioadă astfel de așezări erau răspîndite în toată Irlanda.

Localnicii știau de existența unui mic zid în apropierea continentului, dar nu știau cît de vechi era. Nivelul scăzut al istmului înseamnă că acesta nu este aproape niciodată traversat, iar bastioanele în sine de obicei sînt scufundate în totalitate. Dar arheologii au reușit să exploreze zidurile în timpul refluxurilor neobișnuit de puternice din ultimele săptămîni.


Pe insula Omi arheologii au descoperit și un posibil mormînt din epoca bronzului, la 40 de kilometri sud-vest de Klu Bay. Mormîntul pare să fi fost construit în aceeași perioadă. A fost descoperit după ce valuri puternice au măturat nisipul de pe mal.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?