COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7845

Ianukovici este dispus să ia parte la procesul privind pierderea Crimeii

9 apr. 2021,, 14:00   În lume
1404 0

Fostul președinte al Ucrainei Viktor Ianukovici este dispus să participe la ședința Curții Supreme în dosarul pierderii Crimeii. Acest lucru a fost anunțat de avocatul său Vitali Serdiuk vineri, 9 aprilie.

Potrivit Serviciului de presă al firmei de avocatură Aver Lex, Ianukovici a depus la Curtea Supremă cererea privind asigurarea participării sale la proces prin videoconferință.

Potrivit lui Serdiuk, participarea personală a lui Ianukovici la proces va permite „să fie considerat legal, imparțial și să nu încalce dreptul unei persoane la apărare”.

El a menționat că Ianukovici a încercat de mai multe ori să participe la ședințele de judecată online, dar instanțele l-au refuzat, cu excepția instanței Sviatoșinski, care în 2016 a examinat dosarul Berkut.

Amintim că la sfîrșitul lunii martie recursul lui Ianukovici privind arestul în contumacie în dosarul acaparării puterii a fost respins.
La sfîrșitul lunii ianuarie, GBR l-a informat pe Ianukovici ar fi suspectat de semnarea „acordurilor de la Harkov” în favoarea Rusiei.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X