COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Gazprom a devenit din nou lider pe piața Federației Ruse

13 oct. 20:00   În lume
1062 0

Compania „Gazprom” a devenit din nou lider la capitolul acumulări de capital pe piața din Federația Rusă, scrie Interfax.

Sursa scrie că în ultimele zile de vînzări pe bursa de la Moscova, volumul de capital însuma o valoare de 8,64 trilioane de ruble, astfel devenind lider în Rusia la capitolul sus-menționat, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Pe poziția a doua s-a situat compania „Sberbank”, care a avut și acțiuni preferențiale, cu o valoare de 8,507 trilioane de ruble.

Potrivit experților economici, schimbul poziției de lider după nivelul acumulărilor de capital a venit ca urmare a dinamicii de prețuri ale acțiunilor companiilor Gazprom și Sberbank.

Dacă prețul acțiunilor concernului rus de gaze naturale scădea la începutul perioadei de comerț, atunci pe parcurs ce prețul la gaze era stabil sau în creștere, dinamica prețurilor a luat-o în sus.


Însă cotația acțiunilor la Sberbank au înregistrat o descreștere, sub presiunea scăderii dorinței investitorilor de a-și investi banii într-o afacere cu risc, iar sesiunea de comerț a fost încheiată cu o scădere de 2,3-2,5%.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X