X 

Franța a anulat carantina de noapte și obligația de a purta mască în spații deschise

16 iun. 2021,, 17:40   Război în Ucraina
2357 0

Începînd cu 21 iunie, în legătură cu îmbunătățirea situației sanitare, în Franța va fi anulată interdicția de circulație pe timpul nopții. Despre acest lucru a declarat miercuri premierul țării, Jean Castex.

"Situația sanitară din țară se îmbunătățește", a spus el. "Carantina de noapte, care este în vigoare în prezent de la 23:00 la 06:00, va fi ridicată duminică".
Premierul a mai spus că Cabinetul de Miniștri a decis să anuleze purtarea obligatorie a măștilor în spații deschise și va face joi o modificare corespunzătoare a normelor sanitare.

Decizia vine după ce în ajun mai mulți microbiști au ieșit pe străzile Parisului fără măști pentru a sărbători victoria echipei naționale franceze în meciul de fotbal Franța - Germania. După cum a explicat premierul, purtarea măștii va rămâne obligatorie în spații închise, pe stadioane, în piețe.

După cum s-a anunțat anterior, cetățenii moldoveni vaccinați împotriva COVID-19, pot călători în Franța, a anunțat ambasada Republicii Moldova la Paris.

Republica Moldova a fost inclusă de Franței în zona portocalie, anunță Ambasada Republicii Moldova la Paris.


Vor putea merge în Franța persoanele imunizate cu un vaccin recunoscut de Agenția Europeană pentru Medicamente: Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Precizăm că a doua doză a vaccinului trebuie să fie primită cu cel puțin două săptămîni înainte de plecare sau, dacă este vorba despre o doza unică, atunci cu cel puțin patru săptămîni înainte.

Cu toate acestea, la trecerea frontierei va fi necesară prezentarea testului PCR negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, fie un test antigen realizat cu cel mult 48 de ore mai devreme.

Moldovenii nevaccinați sau care nu dețin un permis de ședere francez trebuie să aibă un motiv întemeiat pentru a putea intra pe teritoriul Franței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?