COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Expoziția da Vinci la Louvre, vizitată de un număr record de cunoscători

Expoziția da Vinci la Louvre, vizitată de un număr record de cunoscători

Expoziţia consacrată lui Leonardo da Vinci la Muzeul Luvru din Paris, care s-a închis luni seară, a totalizat aproape 1,1 milioane de vizitatori, a anunţat marţi instituţia potrivit news.ro.

Cu 1.071.840 milioane de vizitatori, "este vorba despre un record absolut pentru Muzeul Luvru - precedentul fiind al retrospectivei consacrate lui Delacroix în 2018, care a atras 540.000 de vizitatori", a precizat instituţia într-un comunicat citat de AFP.

"Este minunat că la 500 de ani de la moartea sa, un artist al Renaşterii italiene continuă să fascineze atît de mult marele public. Astăzi, am două motive de mîndrie: că am reuşit să reunim cele mai multe opere ale lui Leonardo şi să primim public numeros şi atît de diferit. Excelenţa ştiinţifică şi calitatea primirii de la Luvru au fost astfel apreciate", a afirmat Jean-Luc Martinez, preşedinte-director al Muzeului Luvru.

Expoziţia a oferit ocazia de a admira zece tablouri ale maestrului Renaşterii (11 dacă numărăm şi "Gioconda"), în timp ce doar aproximativ 20 dintre picturi sînt atribuite de specialişti lui Da Vinci.


În total, expoziţia a adunat, în afara acestor tablouri, alte 150 de opere (desene, manuscrise, sculpturi, obiecte de artă) ale artistului florentin şi ale apropiaţilor sau ale elevilor săi

În cele 104 zile cît a fost deschisă pentru public, frecvenţa medie pe zi a fost de 9.783 de persoane, a precizat Muzeul.

Anul trecut, expoziţia "Tutankhamon" de la Grande Halles de la Villette a adunat 1,42 de milioane de vizitatori.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load