X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Europa vrea să atenueze sancțiunile impuse Rusiei

19 iul. 19:45   Război în Ucraina
2030

Uniunea Europeană vrea să atenueze parţial sancţiunile impuse Rusiei şi să deblocheze unele dintre activele unor bănci de dragul exporturilor de alimente, transmite Reuters.

Se observă că restricțiile pot fi ridicate din tranzacțiile legate de exportul de alimente și îngrășăminte din Rusia. În special, conturile corespondente ale VTB, Sovcombank, Promsvyazbank, VEB, precum și ale băncilor Otkritie și Rossiya, împreună cu fondurile de pe acestea, pot fi parțial dezghețate în aceste scop.

În plus, Bruxelles are în vedere posibilitatea facilitării exportului de alimente din porturile rusești, al căror serviciu a fost suspendat anterior din cauza sancțiunilor.

Inițiativa vine pe fondul criticilor din partea politicienilor africani că acțiunile UE și, în special, sancțiunile au un impact negativ asupra comerțului internațional și exacerbează penuria de alimente în unele regiuni.

Se presupune că vor fi dezghețate conturile legate de plata alimentelor și îngrășămintelor livrate în străinătate, precum și de acordarea împrumuturilor necesare achiziției acestora.


Aceste bănci, împreună cu alte instituții de credit rusești, au intrat sub sancțiunile UE după începerea operațiunii speciale rusești în Ucraina. Drept urmare, conturile lor de corespondent în băncile europene au fost înghețate, iar tranzacțiile cu rezidenții UE sînt interzise.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав