COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

După Brexit nu va mai primi muncitori străini fără calificare

După Brexit nu va mai primi muncitori străini fără calificare

Marea Britanie spune că, după Brexit, nu va mai primi muncitori străini fără calificare și că le va pretinde tuturor muncitorilor calificați care vor să se stabilească în țară să aibă deja ofertă de muncă cu un salariu decent și să vorbească engleza.

Precizarea a fost făcută de ministra britanică a muncii, Priti Patel, în ziarul „Sun on Sunday”. Sosirea multor muncitori necalificați din țările estice ale UE, dispuși să accepte salarii mult mai mici decît localnicii, a fost unul din motivele pentru care britanicii au votat la referendumul din 2016 în favoarea ieșirii din blocul care avea atunci 28 de membri. Ministra Patel spune în articolul său că, în baza „noului plan”, numărul de imigranți va scădea.

Reuters notează că unii politicieni din opoziția britanică au avertizat că restricțiile în privința imigrației – aplicabile cel mai probabil de la 1 ianuarie 2021, după tranziția de un an – ar putea dăuna serviciilor publice ca asistența medicală, care se bazează în anumite regiuni mai ales pe forța de muncă din alte țări ale UE.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load