COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Dmitri Medvedev despre alegerea lui Zelenski președinte: există o șansă

22 apr. 2019,, 13:10   În lume
2262 1

Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat luni că Moscova are „o şansă” de a-şi îmbunătăţi relaţiile cu Ucraina după alegerea noului preşedinte ucrainean în persoana lui Volodimir Zelenski, adăugînd totuşi că nu vrea să-şi facă iluzii, relatează AFP, citate de Agerpres.

„Există o şansă de ameliorare a cooperării cu ţara noastră”, a scris pe pagina sa de Facebook premierul Dmitri Medvedev, primul oficial de rang înalt de la Moscova care a reacţionat după victoria zdrobitoare duminică seara a lui Volodimir Zelenski - un actor de comedie fără experienţă politică - în alegerile prezidenţiale din Ucraina.

Medvedev a adăugat totuşi că „nu-şi face iluzii” cu privire la Zelenski, afirmînd că, „fără îndoială, noul şef al statului va utiliza aceeaşi retorică faţă de Rusia ca cea din timpul campaniei sale” electorale.

Scrutinul „a arătat o cerere clară pentru o abordare nouă faţă de rezolvarea problemelor în Ucraina”, consideră prim-ministrul rus.

Duminică, Zelenski a declarat că doreşte „relansarea” procesului de pace implicînd Rusia în războiul în estul separatist prorus cu scopul de a „opri focul” şi eliberarea prizonierilor ucraineni din Rusia.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X