TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Democrații l-au lovit pe Trump cu două capete de acuzare în dosarul Ucraina

Democrații l-au lovit pe Trump cu două capete de acuzare în dosarul Ucraina

Președintele SUA Donald Trump a aflat marți primele două capete de acuzare în dosarul Ucraina: abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Un vot pentru punerea sub acuzare va avea loc în curînd în Camera Reprezentanților.


Șeful Comisiei Juridice din Camera Reprezentanților, Jerry Nadler, a anunțat capetele de acuzare.


”Președintele a încercat să ascundă dovezile în fața Congresului și a poporului. A pus în pericol Constituția, democrația și securitatea națională. Părinții Fondatori au propus un singur instrument pentru a corecta acest comportament: punerea sub acuzare”, a spus Jerry Nadler. Nadler a precizat că este vorba despre două capete de acuzare.


Primul: abuz de putere. ”Puterea funcției publice a fost folosită pentru obținerea de beneficii proprii, ignorînd interesul național. Este ceea ce a făcut Trump în momentul în care a cerut intervenția unei puteri străine”, a spus democratul.


Al doilea cap de acuzare: obstrucționarea Congresului. ”Un scenariu familiar pentru felul în care a acționat președintele, care s-a declarat mai presus de lege și de judecata Congresului. Nimeni nu este deasupra legii, nici măcar președintele”, a mai spus Jerry Nadler.


Democrații din Camera Reprezentanților sînt gata să anunțe marți două capete de acuzare în dosarul în care președintele Donald Trump este suspectat că a cerut Ucrainei să îl investigheze pe rivalul său politic, Joe Biden.


Vestea va fi anunțată de președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a precizat publicația The Hill, citînd două surse din Partidul Democrat. Cele două capete de acuzare vizează abuzul de putere și obstrucționarea Congresului. Un al treilea articol de acuzare, obstrucționarea justiției, este luat în considerare.


Dacă liderii democrați ajung la un acord asupra capetelor de acuzare, atunci acestea vor ajunge în plenul Camerei, la vot. Membrii Camerei Reprezentanților vor vota pentru fiecare articol în parte și este nevoie de o majoritate simplă pentru ca votul să treacă.


Trump este acuzat că a abuzat de puterea funcției în beneficiul propriu și a sacrificat astfel securitatea națională, suspendînd ajutorul militar destinat Ucrainei și condiționînd o întîlnire cu Vladimir Zelenski, pentru a convinge Kievul să lanseze o anchetă împotriva lui Joe Biden, potențial contracandidat la alegerile prezidențiale de anul viitor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load