X 
Cazul Șor stiri: 594

Daunele provocate de revolte businessului din Kazahstan au fost estimate la aproape 91 de milioane USD

7 ian. 2022,, 10:30   Război în Ucraina
2731 2

Conform calculelor Camerei Naționale a Antreprenorilor din Kazahstan "Atameken", daunele provocate de revolte afacerilor s-au ridicat la 40 de miliarde de tenge - aproape 91 de milioane de dolari. Aproape toate daunele au fost provocate businessului din Alma-Ata - 39,5 miliarde de tenge.

Despre acest lucru s-a anunțat pe pagina de Facebook a organizației, transmite Noi.md.

Conform calculelor organizației Atameken, în total au fost afectate aproximativ 300 de întreprinderi. Practic, daunele au fost cauzate întreprinderilor din domeniul comerțului, alimentației, transportului, serviciilor, precum și sectorului financiar, inclusiv bancomatelor, susține Camera. Potrivit acesteia, de asemenea, au fost jefuite șase magazine de arme din Alma-Ata.

În timpul atacurilor, au fost afectate în principal fațadele, spațiile în sine, precum și "există numeroase furturi de mașini scumpe, echipamente, obiecte de interior, inventar", se spune în mesajul Camerei.

Daunele aduse lanțurilor comerciale de către acțiunile jefuitorilor, conform datelor preliminare, s-au ridicat la aproximativ 25 de miliarde de tenge (aproximativ 57 de milioane de dolari), scrie Interfax cu referire la Uniunea lanțurilor comerciale din Kazahstan.


Potrivit Ministerului Afacerilor Interne din Kazahstan, de la începutul protestelor, au fost uciși 18 ofițeri de aplicare a legii, 748 au fost răniți, a anunțat Tengrinews.kz în seara zilei de 6 ianuarie. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, au fost reținute 2.298 de persoane. Nu există informații oficiale despre numărul de morți și răniți în rîndul protestatarilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?