X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova și Kazahstan vor extinde cooperarea

4 apr. 13:00   Economie
1219 0

Republica Moldova și Kazahstan vor extinde cooperarea comercială, economică și de altă natură.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei întrevederi dintre secretarul de stat al Ministerului de Externe al Moldovei, Serghei Mihov, și ambasadorul Kazahstanului în Moldova, Almat Aidarbekov.

Oficialii au discutat despre situația actuală și perspectivele de dezvoltare a cooperării atît în format bilateral, cît și multilateral, inclusiv susținerea reciprocă în cadrul organizațiilor internaționale.

Părțile au remarcat că există o dinamică activă în dezvoltarea legăturilor economice, precum și au confirmat intenția de a consolida toate domeniile de cooperare.

Ambasadorul Kazahstanului în Republica Moldova a salutat intenția părții moldovenești de a deschide o ambasadă la Astana, ceea ce va da un nou impuls dezvoltării nu doar a relațiilor bilaterale dintre Astana și Chișinău, dar și cu alte țări din regiunea noastră.

Diplomatul kazah a vorbit despre reformele politice și economice desfășurate în țară, o atenție deosebită fiind acordată principalelor sarcini ale noului curs economic al Kazahstanului.

La finalul discuției, părțile au convenit să mențină contacte permanente în privința problemelor de interes reciproc.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?