COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum arată primul sens giratoriu din Marea Britanie în care bicicliștii au prioritate

Cambridge este orașul din Marea Britanie care are deja primul sens giratoriu în care cei pe două roți intră primii. Proiectul, făcut pe modelul olandez, țară cu o cultură a pedalatului, a fost realizat în doar 11 luni, potrivit Construction Manager Magazine.


Decizia de a modifica sensul giratoriu a venit după o consultare publică. Cetățenii au subliniat cât de periculos este pentru bicicliști și pietoni să treacă de acel loc. Intersecția se află pe o rută a navetiștilor care merg spre spitalul din zonă și spre campusul studențesc, notează libertatea.ro.

Acum, în noua intersecție s-a redus viteza, s-a marcat o distanță mai mare între pietoni, bicicliști și mașini și zonă centrală are un spațiu generos pentru mașinile mai mari, care să le permită încercuirea cu ușurință. Noul design are prevăzută un inel extern pentru bicicliști care le oferă prioritate la trecere lor și pietonilor, de asemenea, în fața mașinilor.


Constructorii speră ca acest nou design de intersecție să îi inspire pe tot mai mulți să aleagă să meargă cu bicicletele, în defavoarea mașinilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load