X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Ironia destinului: Un fost premier britanic, refuzat la vot din cauza unei legi pe care a promovat-o

3 mai. 16:15   Externe
2635 0

Fostul premier britanic Boris Johnson, care în 2022 a introdus cerința ca alegătorii să prezinte un act de identitate cu fotografie atunci cînd merg la vot, a fost respins joi de la o secţie de votare pentru alegerile municipale şi a fost nevoit să se întoarcă acasă, pentru că uitase să şi-l aducă pe al său,

Potrivit presei britanice, fostul lider conservator, care a demisionat în 2022 după un mandat de premier plin de scandaluri, a fost nevoit să părăsească secţia de votare South Oxfordshire după ce şi-a dat seama că şi-a uitat documentul şi s-a întors ulterior cu actul necesar pentru a-şi depune votul. Un purtător de cuvînt nu a negat faptul că fostul premier nu a reuşit iniţial să prezinte un act de identitate cu fotografie, dar a precizat Johnson a votat conservator, ceea ce înseamnă că pînă la urmă şi-a adus un act de identificare, relatează Noi.md cu referire la News.ro

În Anglia, paşapoartele, permisele de conducere, insignele albastre (pentru persoanele cu dizabilităţi) şi anumite carduri de călătorie locale sînt acceptate ca forme de identificare a alegătorilor.

De asemenea, cetăţenii înscrişi pentru a vota pot solicita un document gratuit cunoscut sub numele de Certificat de Autoritate de Alegător.

Anul trecut, la primul scrutin în care au fost puse în aplicare noile reguli, aproximativ 14.000 de persoane din Anglia nu au putut vota la alegerile locale după ce nu au putut prezenta un act de identitate.


Un sondaj realizat de YouGov a arătat că 14% dintre britanici nu ştiau încă, în zilele premergătoare alegerilor de joi, despre cerinţa privind legitimaţia de vot.

8
4
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав