COVID-19 în MOLDOVA

Bundeswehrul a decis să renunțe la utilizarea a două avioane A400M

Bundeswehrul a decis să renunțe la utilizarea a două avioane A400M

Armata germană a refuzat recepţia a două avioane A400M invocînd probleme de securitate, în special la sistemul de elice, după ce acest avion Airbus de transport militar a cunoscut deja costuri suplimentare şi întîrzieri, informează France Presse, citînd un comunicat difuzat miercuri de Bundeswehr, potrivit Agerpres.

„Bundeswehrul a decis să nu accepte cele două A400M care urmau să fie livrate", potrivit comunicatului. "Securitatea soldaţilor noştri în utilizarea zilnică a A400M este prioritatea principală”, a adăugat armata.

Probleme tehnice recurente au afectat acest aparat militar dezvoltat în comun de Belgia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Luxemburg, Spania şi Turcia.


Testele de rutină au dezvăluit probleme la 31 de aparate deja livrate forţelor aeriene germane. "Dacă aceste probleme nu sînt identificate şi corectate, ele pot provoca daune structurale elicei şi arborelui elicei", a declarat armata.

Sunt necesare inspecţii suplimentare la motoare, la punctele în care motoarele sînt fixate pe aripi, precum şi la alte componente ale avioanelor.

În iunie, producătorul european de avioane a convenit cu cele şapte state clienţi ai A400M cu privire la revizuirea contractului pentru un nou program de producţie şi noi condiţii financiare.

Şaptesprezece exemplare A400M au fost livrate în 2018, comparativ cu 19 în 2017.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load