X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Biden a cerut cetățenilor să suporte prețurile mari ale combustibilului „atîta timp cît este nevoie”

30 iun. 20:15   Război în Ucraina
1191

Președintele american Joe Biden a îndemnat țările occidentale să suporte prețurile mari ale combustibilului atît timp cît este nevoie. Cuvintele liderului american la o conferință de presă în urma summitului NATO sînt citate de TASS.

El a spus că Washingtonul și aliații lucrează la măsuri care ar trebui să reducă veniturile petroliere ale Rusiei. Odată cu introducerea taxelor la exportul de produse din Rusia, pot fi obținute fonduri care pot fi trimise pentru a ajuta Ucraina, unde Moscova desfășoară o operațiune militară, a explicat Biden.

„Am însărcinat echipele noastre să elaboreze detaliile plafonurilor la costul petrolului rusesc pentru a reduce veniturile pentru [președintele rus Vladimir] Putin, fără a dăuna americanilor și altora de la benzinării”, a spus el.

Ideea de a impune limite la prețul petrolului rusesc este discutată de ceva timp. Potrivit Moscovei, măsura ar putea duce la un dezechilibru pe piață și la o creștere a cotațiilor. Evaluarea corespunzătoare a fost făcută de viceprim-ministrul Rusiei Alexandr Novak.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав