COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au fost publicate imagini noi cu doborîrea avionului din Iran (VIDEO)

Au fost publicate imagini noi cu doborîrea avionului din Iran (VIDEO)

Jurnaliștii de la cotidianul The New York Times au publicat marți noi imagini cu avionul doborît de Iran în dimineața zilei de 8 ianuarie, în contextul tensiunilor cu SUA.

În avionul operat de Ukraine International Airlines se aflau la bord 176 de oameni, niciunul nu a supraviețuit.

NYT precizează că a verificat autenticitatea imaginilor care arată, pentru prima dată, că două rachete au lovit avionul aparținînd companiei Ukraine International Airlines, scrie digi24.ro.

Rachetele au fost lansate de la o bază militară iraniană, aflată la o distanță de aproximativ 12 kilometri de avion. Potrivit informațiilor cunoscute anterior, prima rachetă a lovit aproape de cabina piloților, iar a doua în zona unui motor.


Sursa citată menționează că noile imagini aduc dovezi cu privire la motivul pentru care emițătorul avionului a încetat să mai funcționeze, la cîteva secunde după ce a fost lovit de al doilea proiectil.

Cum incidentul s-a întîmplat la cîteva ore după ce Iranul a atacat două baze militare ale SUA din Irak, Teheranul a precizat că soldații au crezut că este vorba despre o ripostă americană și oamenii săi au au avut doar cîteva secunde la dispoziție ca să ia o decizie.

Cele două rachete au lovit avionul la o distanță de 23 de secunde, dar niciuna nu l-au doborît imediat. Noile imagini arată aeronava în flăcări, întorcîndu-se către aeroportul de pe care a decolat. La cîteva minute a explodat și s-a prăbușit, fiind însă foarte aproape să cadă peste satul Khalaj Abad.

Imaginile publicate marți de NYT au fost filmate de către o cameră de supraveghere a unei clădiri din satul Bidkaneh, aflat la circa 6,5 kilometri de locul din care au fost lansate rachetele.

Marți, autorităţile iraniene au anunțat că zeci de persoane au fost arestate de către Gărzile Revoluționare din Iran în cadrul investigaţiei.

Agenția de stat Fars a anunțat că a fost reținută și o persoană care a postat pe internet imagini în care se vede cum o rachetă a lovit avionul ucrainean. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice, a mai transmis presa de la Teheran, fără să dea și alte detalii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load