X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Charles Michel: Este important să existe o încetare a focului în Fîșia Gaza

21 apr. 04:00   Externe
2013 0

Șeful Consiliului European a declarat cît de important este să se prevină creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu. Charles Michel speră ca Iranul și Israelul să nu mai facă schimb de lovituri.

Președintele Consiliului Uniunii Europene a subliniat importanța eforturilor internaționale pentru a preveni o nouă escaladare a tensiunilor în Orientul Mijlociu, relatează Euronews.

Charles Michel: «Toate acestea sînt importante pentru a evita o nouă escaladare. Este foarte important acum să lucrăm cu țările din regiune pentru a încerca să aducem mai multă stabilitate. Și pentru a face acest lucru, este foarte important să existe o încetare a focului în Fîșia Gaza, să fie eliberați ostaticii și să existe un acces umanitar mai mare...

În ceea ce privește UE, am fost extrem de clari și deschiși. Și vreau să repet: nu acceptăm standarde duble. Viața fiecărui civil este importantă. Prin urmare, solicităm guvernului israelian să stabilească o încetare a focului și să permită accesul umanitar cît mai curînd posibil. După cum știți, situația foametei de acolo este foarte gravă. Am văzut greutăți enorme pentru copii, pentru civili, iar acest lucru este inacceptabil».

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?