COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avionul prăbușit în Iran: Trudeau dă vina pe tensiunile din regiune

Avionul prăbușit în Iran: Trudeau dă vina pe tensiunile din regiune

Pasagerii ucişi în accidentul avionului Boeing doborît din eroare miercuri de Iran ar fi fost încă în viaţă fără escaladarea recentă a tensiunilor în regiune, a declarat luni premierul Justin Trudeau, relatează AFP.

Comunitatea internaţională a fost ″foarte, foarte clară cu privire la necesitatea de a avea un Iran denuclearizat″⁣ pe plan militar, dar şi de a ″⁣gestiona tensiunile din regiune care sînt provocate şi de acţiunile Statelor Unite″⁣, a spus premierul Trudeau într-un interviu pentru canalul de televiziune Global.

“Cred că dacă nu ar fi existat tensiuni şi o escaladare recentă în regiune, aceşti canadieni ar fi fost în acest moment acasă cu familiile lor ”, a adăugat premierul Trudeau, referindu-se la cei 57 de canadieni care şi-au pierdut viaţa în accident, potrivit Agerpres.


Iranul a recunoscut sîmbătă că a doborît ″din eroare″⁣ avionul Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, la scurt timp după ce decolase miercuri din Teheran.

Tensiunea cronică dintre Iran şi Statele Unite s-a accelerat pe 3 ianuarie, odată cu eliminarea de către Washington a unui important general iranian, Qassem Soleimani, în Irak, urmată de represalii iraniene împotriva a două baze militare americane în Irak, pe 8 ianuarie, atacuri care au avut loc cu cîteva ore înainte ca avionul Boeing să fie doborît.

Premierul Trudeau a spus de asemenea că i-ar fi plăcut în mod evident să fi fost avertizat de Washington în legătură cu atacul cu dronă care a dus la eliminarea generalului Soleimani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load