Atac cu dronă asupra aeroportului Abha, America de Sud a rămas fără curent electric

Atac cu dronă asupra aeroportului Abha, America de Sud a rămas fără curent electric

Rebelii hutti din Yemen au lansat un nou atac cu dronă asupra aeroportului Abha din Arabia Saudită


Gruparea rebelă hutti din Yemen a lansat un nou atac cu dronă care a avut ca ţintă aeroportul regional Abha din sudul Arabiei Saudite, a anunţat luni postul Al-Masirah TV, deţinut de aceştia, relatează Reuters.


Arabia Saudită nu a confirmat în mod oficial atacul.


Militanţii hutti au lansat mai multe lovituri vizînd Abha de săptămîna trecută, cînd un atac cu rachete asupra aeroportului a rănit 26 de persoane.


Sîmbătă, grupul a anunţat că a lansat atacuri cu drone pe aeroportul Abha, dar şi Jizan, un alt aeroport din sudul Arabiei Saudite.

Pană de curent „fără precedent”: Zeci de milioane de oameni din America de Sud, fără energie electrică


Preşedintele argentinian Mauricio Macri a numit pana masivă de curent care a lăsat duminică zeci de milioane de oameni în America de Sud fără energie electrică "fără precedent" şi a promis o investigaţie aprofundată, potrivit Reuters.


Reţeaua electrică din Argentina "a căzut" în jurul orei locale 7:00 ora (1100 GMT), lăsînd întreaga ţară fără curent electric, a anunţat Ministerul Energiei din Argentina. Pana a întrerupt energia electrică în mare parte din Uruguay şi mai multe regiuni din Paraguay şi a dus la închiderea rafinăriei YPF La Plata, cea mai mare din Argentina.


Macri a spus că pana a fost determinată de o defecţiune la reţeaua de coastă a ţării, dar a spus că autorităţile încă nu ştiu ce a provocat problema.


În jumătate din ţară curentul a reveni pînă la jumătatea după-amiezii, a declarat Macri.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load