COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7928

Anchetă de amploare la Juventus

30 noi. 2021,, 08:45   În lume
1164 0

Sediul clubului Juventus Torino a fost percheziţionat de poliţia financiară, în legătură cu zeci de transferuri de jucători care ar fi dus la cîştiguri de capital suspecte, potrivit Gazzetta dello Sport, transmite Noi.md cu referire la digisport.ro.

Veștile proaste continuă pentru Juventus, iar după ce sediul clubului a fost "prădat" de poliție, acum presa vorbește despre posibilitatea ca echipa să fie retrogradată în Serie B.

Juventus, retrogradată în Serie B?

După ce a fost implicată în scandalul Calciopoli în urmă cu mai bine de 10 ani, Juventus ar putea să fie din nou protagonista unui episod nefericit pentru istoria clubului.

Gruparea care are cei mai mulți fani din Italia ar putea să fie retrogradată în Serie B, anunță The Sun.


Sursa menționată vorbește despre o posibilă anchetă care ar putea să fie declanșată dacă acuzațiile de fraudă se dovedesc a fi adevărate, iar în urma acesteia Juventus să fie retrogradată în liga a doua din Italia.

Acest fapt ar fi posibil dacă prin transferurile făcute și ascunderea sumelor adevărate Juventus și-a însușit un avantaj față de rivale.

Ba mai mult, titlurile cîștigate în această perioadă ar putea să fie anulate, exact cum s-a întîmplat la scandalul Calciopoli din urmă cu mai mulți ani.

Agnelli și Nedved, anchetați pentru fraudă

Ancheta vizează 42 de transferuri dintre cele 62 care au dat naştere unor cîştiguri de capital. Birourile din Milano şi Torino ale clubului Juventus au fost percheziționate de poliţia financiară.

Preşedintele clubului Juventus Torino, Andrea Agnelli, vicepreşedintele Pavel Nedved şi fostul director sportiv Fabio Paratici sînt anchetaţi pentru fraudă contabilă.

Trei sezoane (2018-2019, 2019-2020 şi 2020-2021) sînt vizate de anchetă. Totalul sumelor înscrise în bilanţuri false ar fi de 50 de milioane de euro.

Autorităţile de supraveghere a companiilor listate la Bursă (n.r. - Juventus fiind listată la Bursă) au tras semnalul de alarmă. Conducătorii clubului sînt suspectați că s-au folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra cîştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului.

Juventus Torino a cîștigat un număr record de titluri în Serie A (36) și de Cupe ale Italiei (14).

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X