Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

Amnesty 'îşi asumă întreaga responsabilitate' pentru raportul critic la adresa Kievului

6 aug. 12:12   Război în Ucraina
2625 0

Amnesty International a declarat vineri că "îşi asumă întreaga responsabilitate" pentru raportul în care acuză armata ucraineană că pune în pericol civilii în rezistenţa ei faţă operațiunea militară rusă prin instalarea de infrastructuri militare în zone locuite, raport respins violent de Kiev, relatează agenţia France Presse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers pînă acolo încît a acuzat Amnesty International de încercare de a amnistia statul rus, ca reacţie la publicarea acestui raport joi.

"Ne menţinem pe deplin concluziile", a declarat pentru AFP secretarul general al ONG-ului, Agnes Callamard, prin e-mail.

Ea a subliniat că aceste concluzii s-au "bazat pe dovezi obţinute în urma unor investigaţii de mare amploare supuse aceloraşi standarde riguroase şi procese de verificare ca toate activităţile Amnesty International".

Ea a deplîns reacţia autorităţilor ucrainene "care riscă să paralizeze o discuţie legitimă şi importantă asupra acestor probleme" privind protecţia civililor, precizînd că guvernul de la Kiev nu a răspuns unei solicitări de reacţie sau comentarii înainte de publicarea raportului.

ONG-ul "a indicat în mod clar că practicile militare ucrainene" descrise în raportul său, inclusiv instalarea de infrastructuri militare în şcoli şi spitale, "nu justifică cu nimic încălcările de către Rusia", a amintit dna Callamard.

"Ignorarea încălcărilor comise de o parte privilegiată faţă de cealaltă nu ar fi o modalitate de a răspunde drepturilor omului", a atenţionat ea.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав